Infoavond thuisbatterij

Solar - Thuisbatterij - Elektrisch laadpunt - Slimme woning

De afgelopen maanden is er heel wat te doen geweest over Solar en de digitale meter. De consument heeft hier terecht verontwaardigd op gereageerd, maar het is niet allemaal negatief.

Deze nieuwe situatie schept immers voor de elektrische installateur ook heel wat bijkomende voordelen. Zo zit er voor ieder van jullie een serieuze meeromzet in het verhaal van de thuisbatterijen. Samen met een (dubbel) oplaadpunt en domotica voor de slimme woning (cems) kan dit immers voor een verdubbeling van de omzet per huisinstallatie zorgen.

Nieuw en uitdagend? Geen enkel probleem, GROEP Alelek (de groothandel met kennis, advies en ondersteuning) staat jullie graag met raad en daad bij. Vergeet u niet in te schrijven voor één van de infoavonden in onze filialen.

Nieuw en uitdagend? Geen enkel probleem...

Voor wie?

 • Al jullie klanten (nieuwbouw en renovatie) met zonnepanelen komen in aanmerking om een thuisbatterij te laten plaatsen.

Waarom?

 • Met een thuisbatterij kan de eindklant het zelfverbruik (energie zonder hulp van het net) opkrikken van 30% naar 70% (en zelfs meer indien men over een slimme woning beschikt).
 • Door het vermijden van de dure piekbelasting zal uw klant zijn energiefactuur ernstig kunnen verlagen.
 • De afgelopen maanden hebben aangetoond dat de overheid geen betrouwbare partner blijkt te zijn in deze materie. Door zelf grotendeels in zijn stroomvoorziening te voorzien kan uw klant zich hier in de toekomst tegen beschermen.

Wat nodig?

 • Bij een oude(re) installatie moet u eventueel de omvormer vervangen of een retrofit omvormer bijplaatsen.
 • Nieuwe installaties moeten over een hybride omvormer beschikken.
 • Elke installatie voorziet u van een thuisbatterij op maat van de woning.
 • Het is goedkoper en efficiënter voor de eindklant om vanaf het begin bij de nieuwbouw al een laadpunt te voorzien. Achteraf laten bijplaatsen is altijd duurder.
 • Om optimaal te kunnen profiteren van een thuisbatterij is een slimme woning met een CEMS (Customer Energy Management System) onontbeerlijk. Dat kan eerder beperkt zijn, maar evenzeer een (uitgebreid) domotica systeem.

Hoe?

 • Bij een uitbreiding op een bestaande installatie zal het energieverbruik eerst moeten gemonitord worden.
 • Bij een nieuwbouw zal men een correct onderbouwde schatting van het verbruik moeten voorleggen.
 • Vergeet zeker niet voldoende rekening te houden met wat er nog kan veranderen in de toekomst. (elektrisch rijden, piekbelastingen, evolutie energieprijs, veranderende gezinssituatie, …)
 • Als men over alle data beschikt dan kan men berekenen hoe zwaar de thuisbatterij moet zijn en wat de bijhorende premies kunnen bedragen. 
 • Voor het leveren en plaatsen van een thuisbatterij en/of het vervangen van de huidige omvormer heeft men geen certificaat nodig. Een certificaat is enkel nodig bij het plaatsen van zonnepanelen indien de eindklant subsidies wenst te ontvangen.
 • Bij bestaande installaties zorgt het plaatsen van een thuisbatterij voor een grote bijkomende omzet voor de installateur.
 • Bij nieuwbouw zal de omzet per huisinstallatie zelfs met 50% en meer verhogen. Zelfs een verdubbeling van de omzet  is mogelijk als de eindklant voor een slimme woning kiest om zijn energie te controleren. Ook een laadpunt voor een elektrische wagen zal in de toekomst bij de standaard uitrusting van een woning horen. 
 • De installatie van de thuisbatterij en een CEMS (Customer Energy Management System) is een “propere” installatie zonder veel kappen en slijpen. Kortom, het aangenamere werk van een elektrische installatie.

Infoavonden

GROEP Alelek organiseert in al zijn filialen infoavonden (start 17.30 uur) waar onze eigen mensen en diverse gastsprekers jullie zullen informeren over deze nieuwe materie. Wij kunnen onvoldoendebenadrukken hoe belangrijk deze verandering in onze sector is voor u als elektrisch installateur. Schrijf u daarom in voor één van de onderstaande infoavonden in het dichtstbijzijnde filiaal.

De inschrijvingen voor de infoavond zijn afgesloten.

Filiaal Datum Locatie
Alelek dinsdag 8 juniCorda Campus, Hasselt
Electra Bree dinsdag 15 juniCorda Campus, Hasselt
Kempelek donderdag 10 juniLink 21, Herentals
Bouwelek donderdag 17 juniLink 21, Herentals
Brusselek woensdag 16 juniDen Boomgaard, Meise
Westelek woensdag 9 juniShamrock, Tielt

Indien deze data niet haalbaar zouden zijn omwille van de pandemie, dan brengen we jullie tijdig op de hoogte van nieuwe data.