Human Centric LightingWat is het en waarin verschilt het met gewoon licht? Zoals de naam zelf aangeeft, staat deze innovatieve lichttechniek volledig in teken van de mens. Meer specifiek be├»nvloedt ‘Human Centric Lighting’ het circadiaan ritme van de mens.

Het circadiaan ritme?

Dit is gewoonweg de biologische klok van de mens, over een tijdspanne van 24 uur. Als we slapen doen we dit liefst in een donkere kamer zonder licht. Daartegenover staat dat we bij het wakker worden of in onze dagelijkse bezigheden het liefst zoveel mogelijk licht rondom ons heen hebben. Human Centric Lighting draagt bij aan deze behoefte door te zorgen voor het juiste licht op het juiste moment.

Human Centric Lighting imiteert als het ware het zonlicht van buiten, maar dit zonder de schadelijke UV-straling die de zon met zich mee kan brengen.

Welke voordelen levert het concreet op?

Naast dit theoretische plaatje zijn er ook duidelijke praktische voordelen. Human Centric Lighting vergroot de motivatie, de productiviteit en het welzijn van de mens. De hormoonbalans in het lichaam wordt aangepast, wat bovendien zal leiden tot een betere kwaliteit van de slaap. En die heeft dan weer een positieve invloed op ons concentratievermogen, de alertheid en onze effici├źntie overdag.

Bent u overtuigd van de meerwaarde van Human Centric Lighting?

GROEP Alelek is een elektrogroothandel met 6 vestigingen verspreid over het land. Het uitgebreide gamma, de grote voorraad en een performante distributie maken van GROEP Alelek een zeer betrouwbare partner.

Contacteer ons

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.