Verlichtingtips voor uw kantoorwerkDe juiste verlichting op uw kantoor is een weloverwogen keuze. Hoeveel daglicht komt er binnen? Welk soort licht moet u kiezen? Kom het te weten via onderstaande verlichtingtips.

1. Voldoende licht

Het klinkt logisch, maar toch… Om goed te kunnen werken is het vaak nodig kunstlicht te gebruiken voor aanvulling of vervanging van het daglicht. Zorg dus zeker voor een goed verdeeld verlicht werkvlak met minimum 500lux bij uw kantoorwerk.

2. Voorkom verblinding

Kies voor armaturen die in de kijkrichting alleen aangenaam licht geven. Denk maar aan armaturen met bijvoorbeeld een diffuse afscherming. Opgelet: ook indirecte verlichting kan hinderen, zoals weerkaatsing op beeldschermen, fotokaders, …

3. Hou rekening met schaduw

Dit komt vooral voor bij directe, gerichte verlichting. Zorg voor een voldoende algemene verlichting met armaturen die rondom uitstralen. Vergeet het daglicht niet, dat via het raam over uw rug probeert ‘mee te werken’.

4. Kleurweergave maximaal

Hoe hoger de kleurweergave-index, hoe ‘natuurlijker’ de kleuren worden weergegeven. Dit wordt vermeld door de CRI van uw lichtbron en gaat tot 100.

Heeft u nood aan de juiste verlichting in uw kantoor?

GROEP Alelek is een elektrogroothandel met 6 vestigingen verspreid over het land. Het uitgebreide gamma, de grote voorraad en een performante distributie maken van GROEP Alelek een zeer betrouwbare partner.

Maak een afspraak

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.