Hernieuwbare energie | 2022 recordjaar voor zonne-energie


Volgens dit persbericht van Elia zijn in 2022 nieuwe records gevestigd voor de productie van zonne-energie.

In de maand juli 2022 is een nieuw productierecord bereikt van 936 GWh. De totale productie van zonne-energie is algemeen fors toegenomen in 2022. Die bedraagt op jaarbasis 6412 GWh. Dat is 37% meer dan in 2021.

(Het is wel zo dat Elia sinds maart 2022 een meer uitgebreide methodologie gebruikt om de totale capaciteit van zonne-energie te berekenen. Deze grotere nauwkeurigheid verklaart gedeeltelijk de aanzienlijke stijging.)

In 2022 is ook een dagrecord gebroken. Op 14 juni 2022 is de grootste hoeveelheid zonne-energie ooit geproduceerd in Belgiƫ, namelijk 41 GWh. Het vorige record dateert van 1 juni 2021 en bedroeg 33,4 GWh.

Daar staat tegenover dat de gemiddelde jaarprijzen voor de Day-Aheadmarkt elektriciteit uitzonderlijk hoog (€245/MWh) zijn, voornamelijk door de hoge gasprijzen, de internationale context en de moeilijkheden die sommige landen hebben op het vlak van bevoorradingszekerheid. In augustus 2022 bedroeg de elektriciteitsprijs gemiddeld €448,1/MWh, een historisch record.

Wil jij ook te weten komen hoe je kan profiteren van deze hernieuwbare energie? Contacteer dan meteen onze medewerkers via onderstaande knop.

Ik wil meer weten

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.