Huawei past zijn omvormers aan voor de Vlaamse markt


Huawei brengt een nieuwe 3-fasige 10 kW omvormer op de markt.

Op aandringen van Fluvius brengt Huawei een nieuwe versie van zijn 10 kW omvormer op de markt. Het huidige model SUN2000-10KTL-M1 heeft een maximaal vermogen van 11 kW. Met de juiste netcode C10/11 wordt dat vermogen beperkt tot 10 kW, maar dat is volgens Fluvius onvoldoende.

Huawei legt de netcode nu al vast tijdens de productie. Op die manier wordt het vermogen automatisch beperkt en voldoet het toestel aan de eisen van Fluvius. Het nieuwe model SUN2000-10KTL-BEM1 vermeldt op zijn typeplaatje dus een maximaal vermogen van 10 kW.

Huawei heeft eerder ook al zijn monofasige 5 kW omvormer van de Vlaamse markt moeten halen. Bij dat model was 5,5 kW het maximum vermogen en ook daar had Fluvius een probleem mee. In de plaats wordt de 4,6 kW aangeboden. Deze is wel conform de Vlaamse regelgeving.

Overgangsperiode

Belangrijk om weten is dat er tot en met 15 september 2023 een overgangsperiode loopt waarin het oude type van 10 kW nog geplaatst en gekeurd mag worden.

Na 15 september zal het oude model niet meer gekeurd worden.

Via deze link kan je de voorlopige technische fiche van de nieuwe omvormer raadplegen.

Voor al je andere vragen kan je hier terecht.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.