Micro-omvormers alsmaar populairder


Deze nieuwe evolutie kent in onze buurlanden al een stevige opmars. Zowel in Duitsland als Nederland wordt het marktaandeel steeds groter, en ook Belgiƫ heeft de weg naar micro-omvormers gevonden. Onze experts hebben de belangrijkste voordelen alvast opgesomd.

1. Individuele optimalisatie

Bij een stringomvormer worden meerderen zonnepanelen in serie geschakeld. Het systeem is daardoor maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Mirco-omvormers optimaliseren elk paneel individueel. Zo verhoog je de opbrengst, vooral wanneer panelen vervuild zijn of verschillende oriƫntaties hebben.

2. Eenvoudigere installatie

Over het algemeen is de installatie van micro-omvormers eenvoudiger. Je moet geen rekening houden met opstartspanning omdat ze van 16 V tot 60V hun werk doen. Met andere woorden: elk zonnepaneel op de markt kan aangesloten worden en zal steeds naar behoren werken

Micro-omvormer van Enphase
Micro-omvormer van Enphase

3. Monitoring op paneelniveau

Omdat elk paneel zijn eigen omvormer heeft kan je meteen zien als er iets mis is met een paneel. Bij stringomvormers is dat moeilijker te zien omdat ze functioneren als een eenheid.

4. Veiligheid

Met stringomvormers worden de panelen meestal in serie geschakeld. De gezamenlijke voltages bereiken al snel 400 V of meer. Met de micro-omvormers blijft het voltage steeds beperkt, en daardoor ook het brandgevaar!

Benieuwd of ook jij geholpen kan worden met deze technologie? Contacteer meteen onze experts.

Ik wil meer weten

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.