Vander Elst brengt met ABL duurzame laadinfrastructuur naar België


In juni 2023 bundelden Vander Elst en ABL GmbH hun krachten om de Belgische residentiële, tertiaire & industriële installatiemarkt te voorzien van laadinfrastructuur die veilig, snel, duurzaam en gebruiksvriendelijk is. Vandaag komen ze al met een gloednieuw model: de eM4 Twin.

ABL: 100 jaar ervaring in connectivity

De uitvinder van de SCHUKO-stekker (wereldwijd de meest gebruikte standaard voor stekkerapparaten) bracht zijn technologische expertise naar het domein van e-mobility met innovatieve wallboxen en laadpalen. ABL heeft zijn stempel al gedrukt in Noorwegen, dat de hoogste dichtheid van elektrische voertuigen heeft en ook in hun thuismarkt Duitsland en met uitbreiding Nederland is het succesverhaal van ABL niet in dovemansoren gevallen. Voor o.a. Audi AG is ABL dé betrouwbare partner voor e-mobility.

De nieuwe eMobility generatie van ABL

Met de gloednieuwe Wallbox eM4 komt ABL met een laadstation dat geschikt is voor woningbouw, bedrijven én grotere parkeergarages. Gekwalificeerde installateurs kunnen de Wallbox eM4 Twin in minder dan 10 minuten installeren. Installaties van grote oplaadparken kunnen op die manier ook efficient en snel worden afgewerkt. De elektriciteitsleiding kan van boven, onder of achter worden gevoed. Deze verschillende kabelinvoermogelijkheden geeft de installateur speelruimte & vrijheid bij plaatsing.

De ABL Configuratie App voor elektriciens zet installateurs op weg. De gebruikersinterface is modern, gebruiksvriendelijk en via de installatiewizard worden installateurs stap voor stap door de configuratie geleid.

De Wallbox eM4 Twin werd bekroond met de Design Plus Award 2022 en de Red Dot Design Award 2023. Dit toestel combineert de beauty & de brains in een voor de eindgebruiker eenvoudig te bedienen toestel

Winnaar van de Design Plus Award 2022 en de Red Dot Design Award 2023
Winnaar van de Design Plus Award 2022 en de Red Dot Design Award 2023

REEV PLATFORM

Naast het compleet assortiment aan laadoplossingen met de AC-laadstations eMH1en eM4 Twin, biedt ABL ook intelligente software aan onder de merknaam Reev. Reev biedt diverse functies zoals geautomatiseerde facturatie, live monitoring en rapportage in een overzichtelijk klantenportaal. Hardware & software gecombineerd. Dit is hoe intelligent laden werkt.

Uw voordelen in een notendop:

  • Eenvoudige configuratie via app voor iOS en Android
  • Backend/OCPP verbinding via LTE, LAN of WLAN
  • Bedrade & draadloze groepsoplossingen tot 100 oplaadpunten
  • Uitgebreide loadbalancing-functies
  • Gestandaardiseerde interfaces (OCPP Smart Charging, Modbus TCP) voor integratie in externe systemen
  • ISO15118 Hardware Ready voor Plug & Charge
  • IP55 en IK10 voor maximale duurzaamheid
  • Verkrijgbaar als Twin met twee oplaadpunten of als Single met één oplaadpunt

Meer weten? Neem meteen contact op met solar@groepalelek.be en ontdek het allemaal!

Image description

Hernieuwbare Energie | GROEP Alelek heeft een uitgebreid productgamma voor zonnepanelen | Alelek Groep

De afgelopen jaren en maanden is er heel wat gebeurd (arrest van het grondwettelijk hof van 14 januari 2021, internationale klimaatakkoorden, verplichting tot emissieloze bedrijfswagens tegen 2026, …) waardoor hernieuwbare energie steeds belangrijker zal worden. Dit is goed nieuws voor onze sector, iedereen gaat hier van kunnen meeprofiteren. Voor iedereen die enthousiast mee op de kar springt ligt er een mooie meeromzet te wachten.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.