Bespaar energie met Niko Home Control


Een slim systeem zoals Niko Home Control helpt gebruikers om efficiënter om te gaan met hun energieverbruik. Ze krijgen inzicht in hun energiestromen en beheren hun energieverbruik in functie van beschikbare zonne-energie en eventuele verbruikspieken.

Meten is weten

De eerste stap naar efficiënt energiebeheer is weten hoeveel elektriciteit je opwekt of verbruikt. Zo bespaar je gemakkelijk 10 tot 12% energie door je energieverbruik op te volgen en je gewoontes aan te passen waar nodig. Niko Home Control maakt het eenvoudiger dan ooit om een gedetailleerd beeld te krijgen over de herkomst van energie en waarvoor deze wordt aangewend. Zo kan je op elk moment het totale verbruik van een woning, de opbrengst van de zonnepanelen en het verbruik van individuele toestellen monitoren in de gebruiks- vriendelijke Niko Home app. Is er overproductie van zonne-energie? Of is er een piek in het verbruik? Dan stuurt de app de gebruiker een melding, zodat die kan ingrijpen indien nodig

Optimale zelfconsumptie

Met een aantal huishoudelijke producten die veel energie verbruiken - denk aan je elektrische boiler, warmtepomp, elektrische wagen of zelfs je wasmachine – is het voordeliger dan ooit om de gratis energie die je produceert, te gebruiken wanneer die beschikbaar is. De solar mode van Niko Home Control zorgt ervoor dat geconnecteerde toestellen automatisch geactiveerd worden wanneer er meer zonne-energie wordt opgewekt dan er verbruikt wordt. Dankzij het automatisch beheren van je apparaten op basis van de beschikbare zonne-energie, wordt zelfconsumptie verhoogd en worden distributiekosten teruggeschroefd.

Automatisch pieken vermijden

Door de invoering van het capaciteitstarief is het voor huishoudens met een digitale meter belangrijker dan ooit om hun verbruik doorheen de dag te spreiden en pieken af te vlakken. De peak mode van Niko Home Control beheert verschillende apparaten en toestellen om hoge pieken in het energieverbruik te voorkomen en het verbruik mooi in balans te houden. Wanneer een bepaald toestel ingeschakeld wordt, kan Niko Home Control het opladen van een ander apparaat even pauzeren of de ventilatie tijdelijk verlagen, om het totale verbruik onder een bepaald niveau te houden.

Installatiemateriaal | Alelek Groep

Van kabelmateriaal, schakelaars, stopcontacten tot zekeringen, verdeelkasten ... Wij kunnen u een uitgebreid gamma aanbieden van meer dan 1.000.000 producten van uiteenlopende fabrikanten. Voor elk wat wils tegen de beste groothandelsprijzen.

 

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.