Nu ook voor KNX: Theben aanwezigheidsmelders LUXA 103 S360 KNX voor plafondmontage, binnen en buiten


Theben breidt de serie aanwezigheidsmelders LUXA 103 voor de efficiënte verlichtings- en HVAC-regeling binnen en buiten uit met een KNX-uitvoering. De LUXA 103 S360-12 KNX met rond detectiebereik (360°, Ø 12 m bij 3 m montagehoogte) is ideaal voor individuele en kantoortuinen, vergader- en opslagruimten, kelders en toiletten. De LUXA 103 S360-28 KNX met rechthoekig detectiebereik (360°, 28 × 5 m bij 3 m montagehoogte) dient als speciale aanwezigheidsmelder voor gangen en hallen. Dit vermindert het aantal benodigde apparaten en biedt het voordeel van een consistent ontwerp voor alle detectoren in het gebouw. Beide apparaten hebben elk 2 licht- en HVAC-kanalen en 3 logische kanalen. Er is ook een apparaatvariant beschikbaar voor het KNX smart home systeem LUXORliving.

Elegant ontwerp, flexibele installatie

De LUXA 103 S360 KNX biedt een elegant, compact design en vele andere voordelen. De apparaten zijn niet alleen geschikt voor eenvoudige opbouwmontage, maar ook voor snelle plafond- of inbouwmontage. Met behulp van theSenda Plug app in combinatie met theSenda B afstandsbediening of via de ETS kunnen de aanwezigheidsmelders met minimale inspanning worden geparametreerd - zelfs voor scèneregeling. Met de dag/nachtomschakeling kunnen afzonderlijke luxwaarden en inschakeltijden worden ingesteld voor dag- en nachtwerking. De geïntegreerde temperatuursensor voor HVAC-regeling maakt tal van andere functies mogelijk.

Beschermingsklasse IP54

Dankzij beschermingsklasse IP54 is ook gebruik in buitenruimtes zoals overdekte huisingangen, balkons of terrassen en in vochtige ruimtes probleemloos mogelijk. Het hoogtepunt is de slimme rubberen bekleding van de kabelinvoer voor opbouwversies. Dit zorgt ervoor dat de kabeldoorvoer naar het apparaat optimaal beschermd is tegen vocht.

Geteste detectie

Zoals alle aanwezigheidsmelders en bewegingsmelders van Theben wordt het detectiebereik van de LUXA 103 S360 KNX in het Theben sensLAB melderlaboratorium getest volgens de strenge sensNORM-criteria. De optimale basis voor een betrouwbare detectieplanning.

theben_luxa103knx_1080×1080_1.jpgtheben_luxa103knx_1080×1080.jpgtheben_luxa103knx_1080×1080_2.jpg

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.