Elektrisch laden voor iedereen met de WAGO vlakbandkabeloplossing


Het opladen van elektrische voertuigen zal in de toekomst steeds noodzakelijker worden. Regelgeving van de Europese Unie moedigt elektrisch autorijden aan en de meeste autofabrikanten zetten zich in voor de ontwikkeling en levering van elektrische wagens en emissievrije motoren.

Het is een goede investering om een gedeelde infrastructuur mogelijk te maken voor het opladen van de elektrische voertuigen in meergezinswoningen en appartementsgebouwen. Bovendien krijgen zo de flexibiliteit om eigen laadpaal aan te kopen wanneer dat voor hen past.

Een fasebalanceerd laadsysteem gebruikt alle beschikbare capaciteit en verdeelt deze op een intelligente wijze over de laadstations. Met een vermogen van 22 kW laadt u uw elektrisch voertuig in slecht één uur op tot een rijbereik van 110 kilometer.

Conventioneel installatieprincipe van voedingspunt tot laadstation
Conventioneel installatieprincipe van voedingspunt tot laadstation

Uw gebouw of garage EV-ready maken was nog nooit zo eenvoudig als met de vlakbandkabeloplossing van WAGO. De vlakbandkabel wordt van voeding voorzien via een voedingsmodule die eenvoudig en snel te monteren is. Het grote voordeel van vlakbandkabel is dat de volledige infrastructuur aanwezig is en de laders via aftakmodules later eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd. Zo kan de investering gedaan worden naarmate de vraag zich voordoet.

  Installatieprincipe met WAGO vlakbandkabel
Installatieprincipe met WAGO vlakbandkabel

Het gebruik van een vlakbandkabel bij laadpalen voor elektrische voertuigen draagt bij naar een efficiënte, veilige en duurzame EV-laadinfrastructuur. Door hun flexibiliteit, ruimtebesparing en robuustheid geloven wij met WAGO dat de vlakbandkabels een belangrijke component is in de evolutie van het elektrisch rijden.

 

Installatiemateriaal | Alelek Groep

Van kabelmateriaal, schakelaars, stopcontacten tot zekeringen, verdeelkasten ... Wij kunnen u een uitgebreid gamma aanbieden van meer dan 1.000.000 producten van uiteenlopende fabrikanten. Voor elk wat wils tegen de beste groothandelsprijzen.

Stel je kandidaat

Aanbevolen voor jou

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Volt Magazine

Voltmagazine is een elektrotechnisch vakblad met een oplage van tweeduizend exemplaren dat uitgegeven wordt door “GROEP Alelek”. Het vindt zijn weg via verschillende kanalen naar ontwerpbureau’s, installateurs en eindgebruikers.

ONTDEK MEER

Neem contact met ons op

Zijn er nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren. U kan met al uw vragen bij ons professioneel team terecht.